top of page
  • Writer's pictureeconomygarden6

IMPATIENS ή ΕΡΩΤΑΣ

Updated: Jun 2, 2020





Το impatiens ή έρωτας είναι ένα από τα αγαπημένα μου φυτά. Ποώδες ετήσιο φυτό, το impatiens εμφανίζει εντυπωσιακά λουλούδια που ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης και η ανθοφορία του διαρκεί μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Το impatiens έχει χαρακτηριστικά φύλλα και αναπτυξη που φτάνει ανάλογα την ποικιλία από 30 μέχρι 70 εκατοστά. Υπάρχουν μονόχρωμες με λουλούδια σε λευκές, ροζ, μοβ, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Το impatiens φυτεύεται και στο έδαφος αλλά κυρίως σε γλάστρα. Χρειάζεται γόνιμο έδαφος, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για να ευδοκιμήσει, ενώ σημαντικό είναι να του εξασφαλίσουμε καλή αποστράγγιση. Για να φυτέψουμε το impatiens σε γλάστρα, όπως προαναφέραμε χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας φυτόχωμα και τοποθετούμε μία στρώση χαλικίών στην βάση της γλάστρας για να απομακρύνεται ευκολότερα το νερό. Το impatiens προτιμά ημισκιερές θέσεις ενώ παράλληλα είναι απαραίτητο να το προφυλάξουμε από τους δυνατούς ανέμους.

Το impatiens θέλει αρκετή υγρασία στο έδαφος. Σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να χρειαστεί και καθημερινό πότισμα. Προσοχή στο υπερβολικό πότισμα, καθώς το πολύ νερό μπορεί να του δημιουργήσει σαπίσματα στη ρίζα.






12 views0 comments
bottom of page